Αθλητικά

30 Νοεμβρίου 2019 11:31

Έμερι: Το συγκινητικό γράμμα στην Άρσεναλ

Διάβασέ μου το...

Πώς αποχαιρέτησε ο Ουνάι Έμερι την Άρσεναλ και τους οπαδούς της.

Έμερι: Το συγκινητικό γράμμα στην Άρσεναλ

Ο Ουνάι Εμερι ανέλαβε την Άρσεναλ τον Ιούλιο του 2018 και μετά από σχεδόν 17 μήνες στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων», έλυσε την συνεργασία του λόγω της απογοητευτικής απόδοσης της ιστρικής ομάδας.

Αφού ευχαρίστησε τους διοικούντες τους «κανονιέρηδες», ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός, συνέταξε μία επιστολή απευθυνόμενος στους φιλάθλους, αλλά και γενικότερα στο ανθρώπινο δυναμικό που συναποτελεί τον «κόσμο» της Αρσεναλ:

«Ήταν τιμή να είμαι προπονητής στην Άρσεναλ. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί με βοηθήσατε να καταλάβω και να νιώσω το μεγαλείο της Άρσεναλ. Σε όλους εσάς που μας στηρίξατε από όλο τον κόσμο, σε όλους εσάς που ήρθατε στα Εμιράτα, σε όλους εσάς που περιμένατε στη βροχή και στο κρύο απλά για να με χαιρετήσετε μετά από ένα παιχνίδι. Θέλω να σας πω ότι έχω δουλέψει με πάθος, αφοσίωση και προσπάθεια. Δεν θα ήθελα τίποτα άλλο παρά να επιτύχω καλύτερα αποτελέσματα για εσάς. Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης σε όλους τους υπαλλήλους της Άρσεναλ για τον τρόπο με τον οποίο συνεργασθήκαμε. Το μεγαλείο της Άρσεναλ βρίσκεται σε κάθε διευθυντή, στέλεχος, υπάλληλο, βοηθό και εθελοντή. Ειδικότερα, θα ήθελα να αναφερθώ τον Ιβάν Γκατζίδη, ο οποίος με υποδέχθηκε στο σύλλογο, και τον Ραούλ Σανλεΐ, τον Εντου και τον Βίναι Βενκάτσεχαμ για το σεβασμό, τη φιλία και τη βοήθειά τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή, αντιμετωπίστηκα με τιμή και εντιμότητα. Και φυσικά, ευχαριστώ θερμά την οικογένεια Κρένκε για την εμπιστοσύνη τους. Έχει περάσει 1,5 έτος συναισθημάτων, μεγάλες στιγμές και πιο πικρές, αλλά δεν πέρασε ούτε μία ημέρα χωρίς να σκέφτομαι πόσο τυχερός ήμουν για να δουλέψω για αυτό το κλαμπ. Με αυτούς τους σπουδαίους παίκτες, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε φορά τίμησαν την φανέλα που φορούσαν. Αξίζουν την υποστήριξή σας. Είχα ήδη βιώσει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά μου άρεσε πολύ και έμαθα πολλά στην Αγγλία και στην Premier League. Τον σεβασμό για τους επαγγελματίες και την καθαρότητα του ποδοσφαίρου. Εχετε τις καλύτερες ευχές μου για πάντα».