Κόσμος

01 Δεκεμβρίου 2019 14:46

Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε παγωμένο ποτάμι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τραγωδία στην ρωσική Άπω Ανατολή. Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από την πτώση του λεωφορείου στο παγωμένο ποτάμι.

Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε παγωμένο ποτάμι (βίντεο)

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη από την πορεία του πάνω σε μια γέφυρα στη ρωσική Άπω Ανατολή και έπεσε σε παγωμένο ποταμό, δήλωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 φέρουν σοβαρά τραύματα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η κυβέρνηση της επαρχίας Ζαμπαϊκάλσκ.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ότι το λεωφορείο, που είχε ξεκινήσει από την πόλη Σρέτενσκ και κατευθυνόταν στην πόλη Τσίτα, 6.320 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, έπεσε από τη γέφυρα στον ποταμό Κουένγκα γύρω στις 09:38 ώρα Μόσχας (08:38 ώρα Ελλάδας).

Ρωσία - λεωφορείο - γέφυρα - τροχαίο δυστύχημα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 43 επιβάτες και ένας οδηγός επέβαιναν στο λεωφορείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24 ότι τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.

Οι επιδόσεις της Ρωσίας στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι από τις πιο χαμηλές στον κόσμο. Σύμφωνα με την τροχαία της χώρας, 18.214 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα πέρυσι. Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει εκείνον των 15.000 Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν συνολικά κατά τον σοβιετικό πόλεμο στο Αφγανιστάν (1979-1989).

Ρωσία - λεωφορείο - γέφυρα - τροχαίο δυστύχημα

Ρωσία - λεωφορείο - γέφυρα - τροχαίο δυστύχημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ