Αθλητικά

01 Δεκεμβρίου 2019 17:09

“Τα χρειάστηκε” ο Παναθηναϊκός αλλά νίκησε τον Αστέρα

Διάβασέ μου το...

Άντεξαν οι “Πράσινοι” στην… “πολιορκία” που άσκησαν οι Αρκάδες στο δεύτερο 45λεπτο…

“Τα χρειάστηκε” ο Παναθηναϊκός αλλά νίκησε τον Αστέρα
-

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση του Αστέρα Τρίπολης στο Β' ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με το εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 8ο λεπτό του αγώνα.

Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στο ματς και πολύ γρήγορα έφθασαν στο γκολ. Μόλις στο 8ο λεπτό ο διαιτητής Σέζος με υπόδειξη του VAR για πέναλτι, σε ανατροπή του Περέα από τον Σουάρεθ το καταλόγισε, την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, που έστειλε την μπάλα ψηλά στο κέντρο της εστίας του Παπαδόπουλου.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 19' είχαν μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν το σκορ. Τότε ο Παπαδόπουλος έδιωξε άτσαλα, ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε την μπάλα, γυρνώντας την παράλληλα προς τον Περέα, ο οποίος πλασάρε τον Παπαδόπουλο αλλά το τελείωμα του ήταν κακό.

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε στο ματς αποφασισμένος ν' αντιδράσει κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη στο 69ο λεπτό, όταν το σουτ του Φερνάντεθ από τη μικρή περιοχή και πλάγια αποκρούστηκε με γροθιές από τον Διούδη. Στο 77' ο Μαρτίνεθ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε στον Σαντόγια, αλλά εκείνος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα! Ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο στα τελευταία λεπτά του ματς, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού άντεξε την πίεση και κράτησε το σκορ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (78' Κολοβός), Χατζηγιοβάνης (88' Κολοβέτσιος), Περέα (61' Καμπετσής), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Καπίγια, Βαλιέντε, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Σουάρεθ (60' Καπίγια), Χαουρέγκι (67' Κρέσπι), Κώτσιρας, Μπαράλες, Μαρτίνεθ (80' Ιγκλέσιας), Ματρικάρντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ