Αθλητικά

01 Δεκεμβρίου 2019 21:34

Παραμένουν… “συγκάτοικοι” Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Διάβασέ μου το...

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι κορυφής στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”…

Παραμένουν…  “συγκάτοικοι” Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ
-

Σε ένα παιχνίδι με έντονη δράση και σασπένς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) παραμένοντας συγκάτοικοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος μέχρι το 60' και προηγήθηκε με τον Ινγκασον, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία στο τελευταίο μισάωρο σκοράροντας με πέναλτι του Βαλμπουενά. Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων...

Ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε στο ξεκίνημα του ματς ούτε από την... υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που προσπάθησαν να επιτεθούν στην αποστολή.  Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις του αλλά και στις στατικές φάσεις, απ' όπου βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 29' ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ζοζέ Σα ξεγελάστηκε από την κίνηση του Ινγκασον να πάρει την κεφαλιά, και απέκρουσε ασταθώς. Και ο Ισλανδός στόπερ με δεύτερη προσπάθεια και κοντινό πλασέ «έγραψε» το 0-1.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Οι «ερυθρόλευκοι»... πάγωσαν κι έβγαλαν ιδιαίτερο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του άλλαξε άρον άρον στο 40' τον Μασούρα με τον Σουντανί. Το ημίχρονο όμως έκλεισε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο στο ξεκίνημά του ήταν μια απ' τα ίδια με το πρώτο καθώς ο Ολυμπιακός είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας δίχως όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο γκολ όταν στο 60' έπειτα από σουτ του Μίσιτς, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Ο,τι δεν μπόρεσε πάντως ο Ολυμπιακός να το κάνει σε κανονική ροή αγώνα, το πέτυχε με πέναλτι. Στο 63' ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά ευστόχησε από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας (1-1).

Οι Πειραιώτες για πρώτη φορά πήραν τα ηνία στο παιχνίδι καθώς ο ΠΑΟΚ έμοιαζε επηρεασμένος από την ισοφάριση. Μάλιστα η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 στο 79' αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκιλιέρμε.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον νεοεισελθόντα Πέλκα στο 84' όμως ο Σα απέκρουσε σταθερά το πλασέ του διεθνούς χαφ. Ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά στο σουτ του Γκερέρο στο 87'.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιλιέρμε, Μασούρας (40' Σουντανί), Βαλμπουενά (66' Γκερέρο). Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ινγκασον, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (66' Μαουρίσιο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Σφιντέρσκι (67' Ακπομ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ