Πολιτική

02 Δεκεμβρίου 2019 18:53

Επίσημη πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

“Κλείδωσε” η ημερομηνία της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο.

Επίσημη πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη

Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση του Λευκού Οίκου στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. 

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου και «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη συγκυρία τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά , αλλά και η κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας στο ζήτημα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών τόσο μέσω Λιβύης όσο και μέσω ΟΗΕ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ