GRowth

26 Νοεμβρίου 2019 10:08

Ενίσχυση της απασχόλησης πτυχιούχων

Διάβασέ μου το...

Το πρόγραμμα-αντίδοτο στο “brain drain”, με την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τις δεσμεύσεις των εργοδοτών για διατήρηση τους.

Ενίσχυση της απασχόλησης πτυχιούχων
-

Η ανεργία, ακόμη και πριν από την οικονομική κρίση, είχε σοβαρές επιπτώσεις για τους πτυχιούχους, δημιουργώντας ιδιαίτερες δυσκολίες για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η επιδότηση θέσεων εργασίας για τη στήριξη αυτής της μερίδας του εργατικού δυναμικού ήταν ο στόχος προγράμματος της ΕΕ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρόσληψης πτυχιούχων, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του τον Ιούνιο του 2012, με στόχο να βοηθήσει τους νέους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της εργασίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, επιχειρήθηκε η ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της επιδότησης θέσεων σε επιχειρήσεις, για διάστημα 24 μηνών.

Σε αντάλλαγμα οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τις θέσεις αυτές για τουλάχιστον τρεις ή και περισσότερους μήνες.

AP - Ιατρικό εργαστήριο

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Επιχορηγήσεις πρόσληψης πτυχιούχων» απευθυνόταν σε άνεργα άτομα ηλικίας έως και 35 ετών, τα οποία κατέχουν πρώτο πτυχίο, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή διδακτορικό δίπλωμα από ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισοδύναμο τίτλο σπουδών από πανεπιστημιακή σχολή του εξωτερικού.

Από την εκκίνησή του, το πρόγραμμα δημιούργησε 6.535 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, επειδή το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τις επιχειρήσεις, ο συνολικός του προϋπολογισμός αυξήθηκε από €75.000.000 σε €108.000.000, επιτρέποντας τη χρηματοδότηση έως και 7.200 θέσεων εργασίας.

FACT BOX 

Κάρτες - GRοwth - 53 - Απασχόληση πτυχιούχων

Κάρτες - GRοwth - 53 - Απασχόληση πτυχιούχων

Σχετικά:

https://ec.europa.eu/esf/main.jsp?catId=46&langId=el&projectId=1182

VIDEO