Πολιτική

03 Δεκεμβρίου 2019 18:03 Τελευταία ενημέρωση : 03 Δεκεμβρίου 2019 20:49

Παρέμβαση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις ζήτησε ο Δένδιας

Διάβασέ μου το...

Συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εξωτερικές υποθέσεις είχε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Παρέμβαση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις ζήτησε ο Δένδιας
-

Το θέμα του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης έθεσε στον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί του, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 Μαρία Αρώνη.

Μετά τη συνάντηση με τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιοζέπ Μπορέλ για τα θέματα που αφορούν τα δύο τελευταία μνημόνια, μεταξύ της Τουρκίας και του κ. Σεράτς, ισχυριζόμενου ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Λιβύης.

Του έκανα μια ειλικρινή ενημέρωση και του εξήγησα γιατί αυτά τα μνημόνια και μόνο με την ύπαρξή τους αποτελούν προσβολή των συμφερόντων όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών. Του ζήτησα επίσης να προβεί και σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που προέρχονται όχι μόνο από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά κυρίως από την ανάγκη να υπερασπίζουμε το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού στον κ. Μπορέλ, ο οποίος μόλις χθες ανέλαβε τα καθήκοντά του. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ