Πολιτική

04 Δεκεμβρίου 2019 18:45

Θεοδωρικάκος για ψήφο απόδημων: είναι ώρα ευθύνης για όλους

Διάβασέ μου το...

Προσκλητήριο σε όλα τα κόμματα και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, απηύθυνε ο Υπ. Εσωτερικών.

Θεοδωρικάκος για ψήφο απόδημων: είναι ώρα ευθύνης για όλους
-

Ώρα ευθύνης για όλες τις πολιτικές δυνάμεις συνιστά η στήριξη του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, επεσήμανε στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε σύντομη παρέμβασή του απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, ώστε να στείλει όπως είπε η Βουλή ένα ισχυρό μήνυμα εθνικής ενότητας και στοιχειώδους αξιοπιστίας απέναντι στον Ελληνισμό.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει αποσαφηνίσει την τελική του στάση, υποστηρίζοντας πως τα επιχειρήματα που προβάλλει για να μην στηρίξει το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε ισχυρά, ούτε βάσιμα.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους», είπε και πρόσθεσε πως από αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να απουσιάζει καμία πολιτική δύναμη. «Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε θετικά στο αίτημα δεκαετιών, σε μια περίοδο που σοβαροί κίνδυνοι και απειλές πολλαπλασιάζονται για πατρίδα μας», είπε. «Οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», τόνισε και αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην αρχική κυβερνητική πρόταση που ήταν –όπως ειπε- «ασφαλώς πιο προωθημένη». ?

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε δώσει στην δημοσιότητα οδηγό, με πληροφορίες και απαντήσεις, σε όλα όσα αφορούν την ψήφο των απόδημων.