Πολιτική

05 Δεκεμβρίου 2019 11:40 Τελευταία ενημέρωση : 05 Δεκεμβρίου 2019 14:10

Η Αθήνα... βρήκε αντίγραφο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες απο διπλωματικές πηγές για το περιεχόμενο της και το Δίκαιο της θάλασσας.

Η Αθήνα... βρήκε αντίγραφο της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης
-

Το κειμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, με το οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, αποκόπτεται η Κρήτη, περιήλθε σε ελληνικά χέρια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. «Το περιεχόμενο του κειμένου είναι αντίθετο με τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», αναφέρεται από ελληνικής πλευράς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κείμενο δεν δόθηκε απο λιβυκή πηγή, υπενθυμίζοντας ότι λήγει το τελεσίγραφο του ΥΠΕΞ στον πρέσβη της Λιβύης, ο οποιος εάν δεν παραδώσει επίσημο αντίγραφο της συμφωνίας, θα απελαθεί!

Σημειώνεται ότι μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στο Λονδίνο είπε σχετικώς «διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι «το πρόβλημα δεν είναι φοβερό», καθώς εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή θα δημοσιοποιηθεί και θα την δούμε κι εμείς. Μάλιστα “χαριτολογώντας” ο Ερντογάν είπε στον Πρωθυπουργό “μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε”…», συμπλήρωσε ο ΥΕΘΑ.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της ειναι αντίθετο με το Δίκαιο της Θάλασσας. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ