Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019 11:13

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής έρχεται στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής
-

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης δεν ήρθε στα «χέρια» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών από τον πρέσβη της Λιβύης όπως είχε ζητηθεί να γίνει, φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση στην απέλασή του.

Το τελεσίγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον πρέσβη της Λιβύης έληγε το βράδυ της Πέμπτης και με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε ώστε να φέρει τη συμφωνία, το πιθανότερο σενάριο είναι να χαρακτηριστεί από το ελληνικό ΥΠΕΞ persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απέλασή του.