Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019 18:09

Παναγιωτόπουλος: αναγκαία η αναβάθμιση των F-16 λόγω των υπαρκτών απειλών

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια συνεννόησης με την Τουρκία. Τι είπε για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Παναγιωτόπουλος: αναγκαία η αναβάθμιση των F-16 λόγω των υπαρκτών απειλών
-

Στην ανάγκη αναβάθμισης των F-16, ειδικότερα την περίοδο αυτή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, επεσήμανε πως αυτό πρέπει να γίνει «σήμερα κι όχι αύριο», ενώ αίσθηση προκάλεσε η φράση του: «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια Εξεταστική Επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα, για να αναβαθμίσω τα αεροσκάφη F-16, με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την επαύξηση της ετοιμότητας σε αυτό τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές, που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά στα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, υπογράμμισε με έμφαση πως το Υπουργείο δεν εκφράζεται με διαρροές, αλλά με επίσημες τοποθετήσεις. «Τοποθετήθηκα πολλές φορές υπέρ της ανάγκης να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και δήλωσε αισιόδοξος πως υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης. Σημείωσε δε, πως στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν συμφωνήθηκε η συνέχισή τους.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τη δραματική συμπεριφορά τη Τουρκίας», επεσήμανε και δήλωσε αισιόδοξος ότι υπάρχουν ακόμα  περιθώρια συνεννόησης. «Δουλειά μου είναι να κάνω αυτά που πρέπει, ώστε τα επίπεδα εθνικής άμυνας της χώρας να είναι εκεί που πρέπει να είναι», ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ