Κοινωνία

06 Δεκεμβρίου 2019 21:03 Τελευταία ενημέρωση : 06 Δεκεμβρίου 2019 23:38

Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (εικόνες)

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στα Εξάρχεια μετα την μεγάλη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.. Νεαροί πεταξαν βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη ενώ στη πλατεία έσπασαν μάρμαρα τα οποία εκτόξευαν εναντίον αστυνομικών.

Οι πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκανan χρήση χημικών ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολουθούσε με προβολέα από αέρος την έκρυθμη κατάσταση. Στην περιοχή εμμφανίστηκαν και οι δύο μικροί «Αίαντες» εκτόξευσης νερού, οι οποίοι ανέλαβαν δράση για την κατάσβεση πύρινων εστιών που προκαλούσαν οι μολότοφ  .

Επεισόδια - Αθήνα

Επεισόδια - Αθήνα

Επεισόδια - Αθήνα

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές από την περιοχή των Εξαρχείων...  

Επεισόδια - Αθήνα

Ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότωφ και εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Ναυαρίνου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς .

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. 

"Βροχή" μολότοφ και στην Πάτρα

Επεισόδια - Πάτρα - Γρηγορόπουλος

Φορώντας μαντήλια και κράνη στα πρόσωπα τους, αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Ένα μπαλκόνι πήρε φωτιά, πιθανότατα από μολότοφ, ενώ και η στολή ενός αστυνομικού τυλίχθηκε στις φλόγες επίσης από μολότοφ.

Επεισόδια - Πάτρα - Γρηγορόπουλος

Επεισόδια - Πάτρα - Γρηγορόπουλος

Οι αντιεξουσιαστές εκτός από τις μολότοφ πέταξαν "βροχή" από πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία. Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

Επεισόδια - Πάτρα - Γρηγορόπουλος