Αθλητικά

06 Δεκεμβρίου 2019 23:40

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: “Πράσινο” το ελληνικό ντέρμπι της Euroleague

Διάβασέ μου το...

Ματς για… γερά νεύρα στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο “ντέρμπι αιωνίων” μετά από δέκα μήνες. Στην παράταση κρίθηκε η αναμέτρηση

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: “Πράσινο” το ελληνικό ντέρμπι της Euroleague
-

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο “ντέρμπι αιωνίων” της σεζόν, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 99-93, έχοντας σε μεγάλη βραδιά του Ράις που πέτυχε 41 πόντους! Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν παρουσιάστηκε απλά αξιόμαχος, αλλά διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη μέσα σε μία “πύρινη” ατμόσφαιρα στο εχθρικό έδαφος του ΟΑΚΑ, αλλά έχασε... μόνος του την ευκαιρία να δραπετεύσει νικητής, με χαμένες βολές, αν και ήταν στο +2, 84-86 στα 11΄΄ πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Στα 3΄΄ ο Γιώργος Παπαγιάννης έστειλε τον αγώνα σε έξτρα πεντάλεπτο (86-86 κ.α.) και πλέον οι “πράσινοι” είχαν το μομέντουμ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - EUROLEAGUE

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένας αγώνας με ανατροπές, αφού ο Ολυμπιακός ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής στο μεγαλύτερο μέρος, επέστρεψε από το -13 (54-41) και με 18 πόντους του Σπανούλη, αλλά και 5/8 τρίποντα του Μπράντον Πολ έδειξε “πολύ σκληρός για να πεθάνει”.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το σίγουρο είναι πως η “ελληνική τιτανομαχία”, διάρκειας 45 λεπτών, προσέφερε θέαμα και φάσεις στο ευρωπαϊκό φίλαθλο κοινό που θα θυμούνται για καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 46-39, 63-61, 86-86 (κ.α.), 99-93 (παρ.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 13, Ράις 41, Παπαγιάννης 5, Παπαπέτρου 11, Παππάς, Βουγιούκας, Τζόνσον, Φρεντέτ 7, Καλάθης 14, Μήτογλου 8, Μπεντίλ.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι, Μπάλντουιν 10, Πολ 17, Κόνιαρης 3, Σπανούλης 18, Τσέρι 7, Μιλουτίνοβ 14, Βεζένκοφ 6, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 5, Ρούμπιτ 2, Ριντ 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών στο ημίχρονο του αγώνα

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα οπαδών εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα νεαρών βγήκε εκτός γηπέδου την ώρα της ανάπαυλας, πέταξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν για να μην κλιμακωθούν τα επεισόδια και στη συνέχεια επέστρεψαν στο γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ