Οικονομία

08 Δεκεμβρίου 2019 10:08

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1 για το κοινωνικό μέρισμα: Ενισχύουμε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής για την ενίσχυση των ΑμεΑ, αλλά και για τον προϋπολογισμό. Τι απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1 για το κοινωνικό μέρισμα: Ενισχύουμε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη (βίντεο)

Στόχος της κυβέρνησης με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί είναι να ενισχυθούν οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη, τόνισε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι». 

Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας για τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός έχει ήδη «σηκώσει» σημαντικά ποσά, ενώ υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Εμείς εκτελούμε πολύ καλά την υλοποίησή του» τόνισε. 

«Είναι πάνω από 350.000 παιδιά που επωφελούνται από αυτή την παροχή, αλλά μην ξεχνάμε το σωστό στην κοινωνική πολιτική δεν είναι να δίνουμε μερίσματα εκτός προϋπολογισμού, είναι να καταφέρουμε να εισάγουμε σοβαρές ενισχύσεις στον προϋπολογισμό δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο μέσα από την ανάπτυξη», ανέφερε υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής.   

Απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δώσει χρήματα, δεν είχε παρά να νομοθετήσει ένα κοινωνικό μέρισμα, είχε πλειοψηφία στην Βουλή. Το γεγονός ότι δεν νομοθέτησε σημαίνει ότι με βάση τον χώρο που υπήρχε πίστευε ότι δεν μπορεί να δοθεί ούτε ένα ευρώ.»

Μιλώντας για την οικονομική ενίσχυση των ΑμεΑ, ανέφερε ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και η ενίσχυση που δίνεται  τώρα είναι μια συμβολική κίνηση, ωστόσο, στο μέλλον αναμένεται να δοθούν περισσότερα χρήματα.                                                 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ