Κοινωνία

09 Δεκεμβρίου 2019 19:23

Έγκλημα στο Κορωπί: “μη σκοτώνεις τη μαμά μας” εκλιπαρούσαν τα παιδιά

Διάβασέ μου το...

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη δίκη της 26χρονης που σκότωσε μια 35χρονη μητέρα δύο παιδιών..

Έγκλημα στο Κορωπί: “μη σκοτώνεις τη μαμά μας” εκλιπαρούσαν τα παιδιά
-

Της Λίας Κοντοπούλου

3 Αυγούστου 2016. Μία 35χρονη μητέρα δύο παιδιών πέφτει νεκρή από αλλεπάλληλες μαχαιριές στην αυλή του σπιτιού της στο Κορωπί. Δράστης, η 26χρονη τότε φίλη του εν διαστάσει συζύγου της. Η αδελφή του θύματος περιέγραψε στο δικαστήριο τις τραγικές στιγμές.

 «Χτυπάει το τηλέφωνό μου και βλέπω το όνομα της αδελφής μου. Το σηκώνω και από μέσα ακούω κραυγές, να φωνάζει η αδελφή μου «βοήθεια», φώναζε στον Γιάννη, τον πρώην σύζυγό της και στα παιδιά «τρέξτε στον πατέρα σας». Και άκουγα από μέσα τα παιδιά να εκλιπαρούν να μη σκοτώσει η δολοφόνος τη μαμά τους», δήλωσε η Έλλη Πασπαλά..

Η κατηγορούμενη, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια, μαχαίρωσε 6 φορές την άτυχη γυναίκα μπροστά στα μάτια των παιδιών της και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη. Αιτία σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος η ερωτική της ζήλια για τον 45χρονο άνδρα που διατηρούσε σχέσεις και με τις δύο γυναίκες. Και αυτή είχε αποκτήσει μαζί του δυο παιδιά.

«Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει. Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει. Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την  αδελφή μου που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει. Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο, εκεί το βρήκε και η αστυνομία και το κατέσχεσε», συνέχισε η κ. Πασπαλά.

Ο πατέρας της κατηγορούμενης παρότι οι δύο γυναίκες συχνά έρχονταν σε αντιπαράθεση, υποστήριξε ότι η κόρη του δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Είπε στο δικαστήριο ότι ο 45χρονος  παρά την τραγική κατάληξη εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις μαζί της: «Η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό της. Πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη. Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις».

«Δεχόταν συνέχεια από τη δολοφόνο ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα, την παρακολουθούσε συνέχεια και μάλιστα στις 17-10-2015 είχαν ένα συμβάν  που καταλήξανε να χτυπήσει η αδελφή μου το κεφάλι της, φορούσε και κολάρο», αντέτεινε η Έλλη Πασπαλά.  

Η κατηγορούμενη, η οποία πλέον είναι φοιτήτρια του Πολυτεχνείου στη σχολή μηχανολόγων-μηχανικών, μέσω του δικηγόρου, της δήλωσε ότι αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά όχι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ζητεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιανουαρίου.