Πολιτική

11 Δεκεμβρίου 2019 13:22

Βούτσιτς σε Μητσοτάκη: θα υπερασπιζόμαστε την εδαφική σας ακεραιότητα

Διάβασέ μου το...

Ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την κυριαρχία της Ελλάδας σε ξηρά και θάλασσα...

Βούτσιτς σε Μητσοτάκη: θα υπερασπιζόμαστε την εδαφική σας ακεραιότητα
-

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συμφώνησε με την αναφορά του κ. Βούτσιτς ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας  την πλάτη του άλλου» και πρόσθεσε: «Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ». 

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του και χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Από πλευράς του ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ