Πολιτική

12 Δεκεμβρίου 2019 09:15 Τελευταία ενημέρωση : 12 Δεκεμβρίου 2019 22:28

Σάλος με την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη: “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”

Διάβασέ μου το...

Έντονα αντέδρασε η ΠΟΑΣΥ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος με την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη: “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”
-

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, στην οποία χρησιμοποιεί το σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Σε ανάρτηση με ένα λάθος της ΕΡΤ, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη αναγραφόταν ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χρήστης του Facebook που ανέβασε την φωτογραφία σχολίασε: «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;». Στην ανάρτηση αυτή η Νίνα Κασιμάτη έσπευσε να σχολιάσει: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) η οποία κάλεσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, αλλιώς προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Κασιμάτη - ανάρτηση

«Η κα Βουλευτής θα έπρεπε, ως εκ της ιδιότητάς της να γνωρίζει, άλλως την πληροφορούμε, ότι οι άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί σε όλη τη Χώρα δεν είναι «μπάτσοι», αλλά κρατικοί λειτουργοί με υψηλό το δημοκρατικό τους φρόνημα, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες να διαφυλάξουν το αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας και τελικά τις αρχές της δημοκρατίας. Δεν είναι «γουρούνια» ούτε ασφαλώς «δολοφόνοι» και δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο σε έναν εκπρόσωπο του Νομοθετικού να αναμασά τέτοιας εφηβικής αφέλειας και μεταχουντικής συμπλεγματικής νοοτροπίας συνθήματα, ακόμα και δίκην αστεϊσμού!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΑΣΥ.

Απάντηση μέσω επιστολής έδωσε η Νίνα Κασιμάτη. Η ίδια τονίζει ότι πρόκειται για μια γνωστή, στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις αστυνομικών που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

"Η έκπληξή μου έγκειται στο ότι αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα. Αρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της" πρόσθεσε η κα Κασιμάτη απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά. Την ανακοίνωσή της κοινοποίηση η ίδια και στην ΠΟΑΣΥ.

Κατέθεσε μήνυση ο Γρηγόρης Γερακαράκος

"Αυτή τη στιγμή καταθέτω τη μήνυση κατά της κ. Κασιμάτη στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που λέγονται από βουλευτές. Θα αποστείλω και σχετικό έγγραφο στον Πρόεδρο της Βουλής" δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, στον Realfm 97,8. 

"Δεν είμαστε ούτε γουρούνια ούτε δολοφόνοι. Έχουμε χάσει πάρα πολλούς συναδέλφους για να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των πολιτών και της ιδίας της κυρίας. Βγάλαμε και χθες ανακοίνωση. Αυτές οι γελοιότητες πρέπει να σταματήσουν, όποιος θέλει να γίνει πρόσωπο της ημέρας να γίνει με το έργο του και όχι με το να εξυβρίζει Έλληνες πολίτες τόνισε. "Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ζητήσει μια συγγνώμη γιατί έχουμε παιδιά και ας πει στα δικά μου παιδιά ότι εγώ δεν είμαι δολοφόνος. Αυτό είναι απόδειξη. Και ότι ο κάθε συνάδελφος δεν είναι δολοφόνος" πρόσθεσε.

Τασούλας στη Γεροβασίλη: Απαράδεκτη η ανάρτηση της Κασιμάτη, να ανακαλέσει

Με την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη και ζήτησε από την κυρία Γεροβασίλη να επικοινωνήσει μαζί της και να της ζήτησει να ανακαλέσει την ανάρτησή της.

ΝΔ: Ο Τσίπρας να θέσει εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την Κασιμάτη

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται «Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ