Υγεία - Περιβάλλον

12 Δεκεμβρίου 2019 13:38

Σε “κλοιό” ακτιβιστών της Greenpeace το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Διάβασέ μου το...

Οι ακτιβιστές σκαρφάλωσαν στην μεταλλική πρόσοψη του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και άπλωσαν πανό με το σύνθημα «Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη».

Σε “κλοιό” ακτιβιστών της Greenpeace το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
-

Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το περιβάλλον παραλίγο να μεταφερθεί σε γειτονικό κτίριο, όταν ακτιβιστές της Greenpeace αναρριχήθηκαν στο σημείο διεξαγωγής με την πρόθεση να εγκατασταθούν εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

"Η Αστυνομία προς το παρόν επενέβη. Η διάσκεψη θα συνεχίσει, αφού έχει προταθεί η μεταφορά της στο κτίριο Justus Lipsius", αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από τις Βρυξέλλες.

Νωρίς την Πέμπτη, 28 ακτιβιστές της Greenpeace εγκαταστάθηκαν στην πρόσοψη του Europa Building της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συναντηθούν, αργότερα μέσα στη μέρα, Αρχηγοί του κράτους και της κυβέρνησης για να πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

Βρυξέλλες - Greenpeace - Παρέμβαση κτήριο Συνόδου Κορυφής

Η εν λόγω ομάδα προέβαλε ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα "Climate Emergency", “Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη”, και οι διαδηλωτές παρέμειναν προσκολλημένοι στο κτήριο, κρατώντας μάλιστα και φωτοβολίδες.

Οι τοπικές Αρχές των Βρυξελλών τοποθέτησαν πυροσβεστικές σκάλες στο σημείο, προκειμένου να αποπεμφθούν οι ακτιβιστές, την στιγμή που ελικόπτερο της Αστυνομίας πραγματοποιούσε πτήση πάνω από το κτίριο.

Η εκπρόσωπος της Greenpeace, Laura Ullmann δήλωσε πως στόχος της επιχείρησης ήταν να παραμείνουν το χώρο για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Βρυξέλλες - Greenpeace - Παρέμβαση κτήριο Συνόδου Κορυφής

“Φέραμε εις πέρας την υποχρέωσή μας. Πάντοτε προσπαθούμε να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μελών μας”

Οι Αρχηγοί της Ε.Ε θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σχετικά με τον διάλογο των κυβερνητικών μελών για την χρηματοδότηση μέτρων για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Βρυξέλλες - Greenpeace - Παρέμβαση κτήριο Συνόδου Κορυφής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ