Κόσμος

12 Δεκεμβρίου 2019 21:01 Τελευταία ενημέρωση : 13 Δεκεμβρίου 2019 22:02

Λιβύη: Ο Χαφτάρ έδωσε την εντολή για την κατάληψη της Τρίπολης

Διάβασέ μου το...

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, έδωσε την εντολή στις δυνάμεις του για την τελική επίθεση στην πρωτεύουσα.

Λιβύη: Ο Χαφτάρ έδωσε την εντολή για την κατάληψη της Τρίπολης

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) έδωσε πριν από λίγο εντολή στις δυνάμεις του να ξεκινήσουν την προώθησή τους προς την Τρίπολη, ανάβοντας ουσιαστικά το “πράσινο φως” για την τελική επίθεση με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής στη Μάχη της Τρίπολης», προεξόφλησε ο Χαφτάρ σε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε από το Al Arabiya. Προέτρεψε μάλιστα τους αντιπάλους του να παραδώσουν τα όπλα, για να αποφευχθεί μία αιματοχυσία.

Στόχος της επιχείρησης είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης που ελέγχεται για την ώρα από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GLN) του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε πρόσφατα το παράνομο μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, το οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.