Πολιτική

12 Δεκεμβρίου 2019 21:40

Προανακριτική: Έγγραφο του FBI κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής

Διάβασέ μου το...

Θα συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση Novartis η Ελένη Τουλουπάκη, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών.

Προανακριτική: Έγγραφο του FBI κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής
-

 

Έγγραφο του FBI με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2017, με παραλήπτη την εισαγγελία διαφθοράς, παρουσίασε ο Ιωάννης Αγγελής, την τρίτη μέρα της κατάθεσής του, επισημαίνοντας, όμως, ότι  δεν περιελήφθη στη δικογραφία που απεστάλη στη Βουλή.

Στο έγγραφο αυτό οι Αμερικανοί απαντούν σε ερωτήματα της εισαγγελέως Τουλουπάκη, αλλά δεν απαντούν, ούτε δίνουν πληροφορίες για τυχόν χρηματισμούς πολιτικών από τη Novartis, αλλά μόνο για γιατρούς.

Η αποκάλυψη του εγγράφου προκάλεσε αίσθηση στην Προανακριτική της Βουλής, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αγγελή είναι απορίας άξιον γιατί απεκρύβη ένα τέτοιο στοιχείο και πώς στη συνέχεια η κα Τουλουπάκη έφτασε να ερευνά τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν με ένα μεταγενέστερο έγγραφο του Ιανουαρίου του 2018 πάλι από το FBI που αναφέρεται σε πληροφορίες που έχει για 7 πολιτικούς.

Η έρευνα παραμένει στα χέρια της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Εν τω μεταξύ, η ολομέλεια Εφετών με καθαρή πλειοψηφία 69 προς 40 αποφάσισε να παραμείνει η έρευνα της Novartis στα χέρια της εισαγγελέως Τουλουπάκη και των ανακριτών διαφθοράς και να μην ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή λόγω σπουδαιότητας όπως είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.