Καιρός

13 Δεκεμβρίου 2019 06:05

Καιρός: σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Νέο κύμα κακοκαιρίαςμ με έντονα φαινόμενα, από το Σάββατο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στα δυτικά, στα νότια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά τη νύχτα θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ στα δυτικά και νότια πελάγη σε 6 με 7 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, βαθμιαία νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια με σποραδικές καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο στα 7 και πιθανώς στα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 08 και 17 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα, από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση και μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, γρήγορα στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν στα ηπειρωτικά σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την δια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στην Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, που μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει για τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι, στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους, τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη, τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ