Κοινωνία

13 Δεκεμβρίου 2019 07:23

Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1: θα καταθέσουμε ατομικές αγωγές κατά της Κασιμάτη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση σχολιάζοντας την ανάρτηση της βουλετού του ΣΥΡΙΖΑ "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και δήλωσε: "είμαστε αηδιασμένοι"!

Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1: θα καταθέσουμε ατομικές αγωγές κατά της Κασιμάτη (βίντεο)
-

Την έντονη αντίδραση των αστυνομικών για την ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, στην οποία χρησιμοποίησε το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι μετά την μήνυση της ΠΟΑΣΥ, χιλιάδες αστυνομικοί προχωρούν σε μεμονωμένες αγωγές κατά της βουλευτού.

«Είμαστε αηδιασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος και τόνισε: «Έχουμε παιδιά που πάνε στο σχολείο. Οι χιλιάδες νεκροί αστυνομικοί έχουν πίσω τους οικογένειες.»

«Έχει το σθένος να κοιτάξει κατάματα αυτούς τους γονείς και να τους πει «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»» διερωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση.

"Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς", αναφέρει σε διορθωτική δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι αναφορές της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ