Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2019 14:08

Χαρίτσης: επίθεση σε Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά

Διάβασέ μου το...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να στήσει κλίμα θριάμβου, το οποίο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Χαρίτσης: επίθεση σε Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά
-

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωση του για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιτίθεται στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, «το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απέχει πολύ από την πραγματικότητα».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια της δήλωσης του, «και η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Και, κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες. Ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση».

Ελληνική Λύση: υποχωρητικός ο Μητσοτάκης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση, «για τις δηλώσεις υποχωρητικότητας του Πρωθυπουργού, έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας», αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας , ότι "και οι δύο πλευρές πρέπει να δείξουν καλή θέληση", η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη που έγινε μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας, στην οποία αναφέρεται η πρόθεση της να κάνει γεωτρήσεις σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη στις αρχές του νέου έτους, ήταν απολύτως άστοχη -για να μην πούμε επικίνδυνη, στα όρια του Εθνικού εγκλήματος !

Η Ελλάδα οφείλει μέσα στις επόμενες 32 ημέρες που απομένουν, να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ αν δεν θέλει να χάσει το Καστελόριζο, κάνοντας τις επόμενες γενιές να μιλούν για απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας νοτίως του νησιού αυτού, επιβεβαιώνοντας με έμπρακτο τρόπο τις ιταμές διεκδικήσεις των Τούρκων!