Κοινωνία

16 Δεκεμβρίου 2019 15:12

ΕΛ.ΑΣ.: Οι τσαντάκηδες που “έγδυναν” γυναίκες στην Αττική (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους. Πως δρούσαν οι αδίστακτοι δράστες. Σε ποιες περιοχές "χτυπούσαν".

ΕΛ.ΑΣ.: Οι τσαντάκηδες που “έγδυναν” γυναίκες στην Αττική (εικόνες)
-

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες δυο Ελλήνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30-10-2019 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για κλοπές τσαντών από πεζές γυναίκες.

Επιπλέον, δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες και οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούσαν ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Πρόκειται για τους 

κλοπές - τσάντες - πινακίδες κυκλοφορίας

κλοπές - τσάντες - πινακίδες κυκλοφορίας

Ο τρόπος δράσης τους…

Όπως είχε ενημερώσει η ΕΛΑΣ στις 31 Οκτωβρίου, οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Στις περιπτώσεις που οι γυναίκες αντιστέκονταν, οι δυο άντρες συνέχιζαν την δράση τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να τις παρασύρουν, τραυματίζοντάς τες ενώ αν η λεία τους δεν ήταν ικανοποιητική, άμεσα προέβαιναν στην διάπραξη νέας ληστείας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό του οργανωμένου τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι προκειμένου να δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση της εμπλοκής τους στις εγκληματικές πράξεις, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα ενώ επίσης τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.

κλοπές - τσάντες - πινακίδες κυκλοφορίας

Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Η αστυνομία είχε εξιχνιάσει 36 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

κλοπές - τσάντες - πινακίδες κυκλοφορίας

κλοπές - τσάντες - πινακίδες κυκλοφορίας