Οικονομία

16 Δεκεμβρίου 2019 19:51

Έγκριση σε στρατηγικές επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ

Διάβασέ μου το...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με την ολοκλήρωση τους. Τι ανακοινώθηκε για τα σχέδια του αναπτυξιακού νόμου.

Έγκριση σε στρατηγικές επενδύσεις ύψους 1 δις ευρώ
-

Συνεδρίασε την Δευτέρα η  Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού και Επικρατείας. Παρόντες ήταν και ο Υφ. Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας και ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν έξι επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου 50 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 1.500 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία τους και άνω των 3.000 θέσεων εργασίας κατά την  κατασκευή τους.

 Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την έγκριση 119 επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου, ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «στην πρώτη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων επί Κυβερνήσεως Κυριάκου εγκρίναμε επενδυτικά σχέδια στρατηγικών επενδύσεων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Πέραν της Διυπουργικής, ανακοινώνεται σήμερα ο τελικός πίνακας των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο για το 2019 και είναι περίπου 119 επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα, σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίνει συνολικές επενδύσεις 1 δισεκατομμυρίου 950 εκατομμυρίων ευρώ».

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «όταν λέμε επενδύσεις στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη το εννοούμε. Απόδειξη είναι οι σημερινές αποφάσεις. Να σταθώ στις αποφάσεις ειδικότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχουμε πει ότι μέχρι το 2030 θέλουμε να είμαστε στο 35% κάλυψης της χώρας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχει ισχυρό ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον και η Κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι «οι τουριστικές επενδύσεις είναι επενδύσεις οι οποίες έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, αλλά κυρίως δημιουργούν θέσεις εργασίας. Θα δημιουργηθούν κοντά στις 2.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα και φυσικά και στις υπόλοιπες επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδύσεις που έρχονται με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο», ενώ ο Υφυπ. Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης επεσήμανε ότι «πρόκειται για νέες επενδύσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών, από το “Enterprise Greece”, σε απόλυτο συντονισμό με το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Τουρισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ