Πολιτική

17 Δεκεμβρίου 2019 09:42 Τελευταία ενημέρωση : 17 Δεκεμβρίου 2019 16:02

Καραμανλής στον ΑΝΤ1 για Μετρό: συνδικαλιστές εκβιάζουν την Κυβέρνηση και ταλαιπωρούν τους πολίτες

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Υπ. Μεταφορών για την στάση εργασίας που έγινε για την μετακίνηση 21 υπαλλήλων στις θέσεις για τις οποίες είχαν… προσληφθεί.

Καραμανλής στον ΑΝΤ1 για Μετρό: συνδικαλιστές εκβιάζουν την Κυβέρνηση και ταλαιπωρούν τους πολίτες
-

Χάος στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, με μποτιλιάρισμα και μεγάλες καθυστερήσεις στην μετακίνηση πολιτών προκάλεσε η στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00, στην οποία προχώρησαν οι  εργαζόμενοι στο Μετρό.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του καταγγέλλει την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει. Την στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει "κόκκινο", οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στη "ρύθμιση" της ζωής των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός ζητά συγγνώμη απο τους πολίτες, αναφέροντας "Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων".

Κ. Μητσοτάκης - tweet - ταλαιπωρία Αθηναίων

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ξιφούλκησε κατά των συνδικαλιστών, λέγοντας ότι «μια ομάδα συνδικαλιστών εκβιάζει την Κυβέρνηση και ταλαιπωρεί 1,5 εκατομμύριο πολίτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους».

«Η στάση εργασίας στο Μετρό έγινε διότι 21 υπάλληλοι από ανόργανες θέσεις μεταφέρθηκαν σε λειτουργικές θέσεις, για τις οποίες είχαν προσληφθεί. Αρνούνται 21 άνθρωποι να «κατέβουν» στις θέσεις που κατείχαν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Βρίσκονταν παλαιότερα σε αυτές τις θέσεις. Παρατύπως είχαν μεταφερθεί 200 άτομα σε θέσεις γραφείου», είπε ο Υπ. Υποδομών.

Όπως προσέθεσε ο Κ. Καραμανλής, «εμείς λέμε κάτι που είναι απόλυτα σαφές: είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, αλλά όταν εκβιάζουν την κυβέρνηση θα μας βρουν απέναντι τους. Δεν μπορεί μια ομάδα συνδικαλιστών να κρατά ομήρους 1,5 εκ. ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους».

«Αυτό που θα κάνουμε άμεσα, είναι μια νομοθετική διάταξη με την οποία θα ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για να εκτελούνται τα πρωινά και τα βραδινά δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες», αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής

Απαντώντας στην ανακοίνωση των εργαζόμενων, ο Υπ. Μεταφορών είπε ότι «Δεν υπάρχουν 700 κενές θέσεις. Η ΣΤΑΣΥ έχει κενά αλλού, στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορώ να δεχτώ τα παράπονα των εργαζομένων και η πόρτα μου είναι ανοιχτή, όμως εδώ έχουμε μια κατάσταση απαράδεκτη, καθώς εκατοντάδες υπάλληλοι μεταφέρθηκαν παράτυπα σε θέσεις γραφείου».

 «Η λανθασμένη απεργιακή κινητοποίηση του συνδικάτου του Μετρό, οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών στο Λεκανοπέδιο. Δεν συμφωνούμε με αυτή την πρακτική, που οδηγεί σε διάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με την κοινωνία. Πρακτική που δυστυχώς εκμεταλλεύεται ο κ. Μητσοτάκης για να γενικεύσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις νομοθετικές παρεμβάσεις, εις βάρος του συνόλου των συνδικάτων και των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση απο την Ελληνική Λύση αναφέρεται ότι «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αισθάνεται την ανάγκη να πει «εύγε» στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος νομίζει ότι «καθάρισε» με μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί σήμερα οι πολίτες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ενώ υποσχέθηκε άμεσα την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά το προσωπικό ασφαλείας. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν η χώρα να λειτουργεί σε ανάλογες περιστάσεις χωρίς προσωπικό ασφαλείας. Άραγε η ΝΔ θα μπορούσε να μας πει τι έκανε στα 20 χρόνια που κυβερνούσε; Να θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη τι λέει ο θυμόσοφος λαός για «τις συγγνώμες»: Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο!». 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ