Πολιτισμός

17 Δεκεμβρίου 2019 16:42

Η φιλανθρωπική μουσική βράδια της πρωτοβουλίας ΦΕΡΜΕΛΗ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η υποτροφία εις μνήμην του Εύζωνα που κατέρρευσε στα χέρια συναδέλφων του και απεβίωσε.

Η φιλανθρωπική μουσική βράδια της πρωτοβουλίας ΦΕΡΜΕΛΗ (εικόνες)
-

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική μουσική βραδιά της  πρωτοβουλίας ΦΕΡΜΕΛΗ, με επιμέλεια του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δαυίδ Ναχμία, στην αίθουσα ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Η πρόεδρος του ΔΣ της ΦΕΡΜΕΛΗΣ, εικαστικός Λίζα Πενθερουδάκη,  ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα χρηματοδοτήσουν υποτροφία εις μνήμην του Σπύρου Θωμά, του 24χρονου Εύζωνα που έχοντας ολοκληρώσει σκοπιά στο μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη, κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του  και απεβίωσε τις 22 Φεβρουαρίου 2019.

ΦΕΡΜΕΛΗ - Μουσική βραδιά

ΦΕΡΜΕΛΗ - Μουσική βραδιά

Για να τιμήσει την μνήμη του, η ΦΕΡΜΕΛΗ θα στηρίξει οικονομικά με υποτροφία έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ή ομάδα φοιτητών για τη συγγραφή πτυχιακής εργασίας με θέμα την ιστορία των Ευζώνων και την ελληνικότητα της στολής τους.

Στην εκδήλωση παρέστη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου (σημ: πρώτη απο δεξιά στην κάτωθι φωτογραφία), η βουλευτής Α΄Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πατέρας του άτυχου Εύζωνα Χρήστος Θωμάς, ο διευθυντής του Τρίτου  Προγράμματος  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης.

ΦΕΡΜΕΛΗ - Μουσική βραδιά 

Η 12η Δεκεμβρίου  είναι η γενέθλια ημέρα ίδρυσης του τάγματος των Ευζώνων.

Η ΦΕΡΜΕΛΗ, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για την διάδοση της παράδοσης των Ευζώνων ειδικότερα σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της πρωτοβουλία ΦΕΡΜΕΛΗ, αλλά και για δήλωση υποστήριξης στο έργο της, μπορεί κάποιος να βρει στον ιστότοπο της ΦΕΡΜΕΛΗΣ, πατώντας ΕΔΩ.