Κοινωνία

18 Δεκεμβρίου 2019 06:44

Κουκάκι: επεισόδια στις εκκενώσεις των καταλήψεων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Καπνογόνα, δακρυγόνα και πέτρες κατά την εκκένωση των καταλήψεων. Εικόνες από τα σημεία.

Κουκάκι: επεισόδια στις εκκενώσεις των καταλήψεων (εικόνες)
-

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρήκαν την αντίσταση των καταληψιών στα δύο από τα τρία κτήρια, στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Κουκάκι - επεισόδια - επιχείρηση εκκένωσης - κατάληψη

Ειδικότερα, στην οδό Ματρόζου, οι καταληψίες βγήκαν από το σφραγισμένο κτήριο στην ταράτσα, από όπου και πέταξαν καπνογόνα  και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι "απάντησαν" με ρίψη χειροβομβίδων κρότου -λάμψης.

Και στην οδό Παναιτωλίας ήταν ανάλογη η κατάσταση, με τους καταληψίες να αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτήριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου και φώναξαν συνθήματα. 

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στα κτήρια, σπάζοντας τις πόρτες.

Από το κτήριο της οδού Παναιτωλίας προσήχθησαν και τα τέσσερα άτομα που ήταν μέσα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι Έλληνες, ενώ δύο προσαγωγές έγιναν και από το κτήριο της οδού Ματρόζου. Από το διπλανό του υπό κατάληψη κτηρίου, προσήχθησαν τουλάχιστον δύο άτομα, με τα αίτια και τις συνθήκες να δίιστανται μεταξύ της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, μου μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και αστυνομικών πηγών.

Κουκάκι - ΕΛΑΣ - εκκένωση - κατάληψη - ταράτσα - συλλήψεις

Παράλληλα, πραγματοποίηθηκε και τρίτη εκκένωση κατάληψης στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στην οδό Άρβαλη. Σε αυτήν βρέθηκαν και προσήχθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι όμως δεν προέβαλαν αντίσταση.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Κουκάκι - επεισόδια - επιχείρηση εκκένωσης - κατάληψη