Αθλητικά

18 Δεκεμβρίου 2019 11:35

Μόνο νίκη κόντρα στην Χίμκι θέλει ο Ολυμπιακός

Διάβασέ μου το...

Επιστρέφει στην δράση ο Σπανούλης, πρόβλημα με Ριντ.

Μόνο νίκη κόντρα στην Χίμκι θέλει ο Ολυμπιακός
-

Επανεκκίνηση μετά την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Χίμκι, απόψε (21:00), στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Χωρίς τον ηγέτη του Βασίλη Σπανούλη (ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό), ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια από τη «βασίλισσα», την περασμένη Πέμπτη (12/12) προκαλώντας απογοήτευση στους φιλάθλους του με την εμφάνισή του, αφού δεν βγήκε ποτέ στο παρκέ του Wizink Center. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα προβληματίζουν, καθώς είχαν προηγηθεί δύο νίκες με διαφορά 20 πόντων μέσο όρο, πριν τη μεγάλη εμφάνιση που συνδυάστηκε με ήττα στην παράταση από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Ωστόσο, στην χθεσινή προπόνηση η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στο κανονικό πρόγραμμα ήταν η ευχάριστη είδηση για τον Κεστούτις Κεμζούρα. Ο Λιθουανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν πρόλαβε... όμως να χαρεί, αφού είδε τον Ουίλι Ριντ να αποχωρεί από την προπόνηση με «σφίξιμο» στη μέση. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα είναι στη δωδεκάδα απέναντι στη ρωσική ομάδα, αλλά η συμμετοχή του Αμερικανού σέντερ θα κριθεί σήμερα. Ο Ριντ υποβλήθηκε άμεσα σε θεραπευτική αγωγή και, ανάλογα με το πως θα νιώθει το πρωί, θα αποφασιστεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί ή όχι στο ΣΕΦ. 

Η ρωσική ομάδα μετρά δύο περισσότερες νίκες (7-6) από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται εντός της οκτάδας που παίρνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ και στο ΣΕΦ θα μεταβεί αποφασισμένη για το «διπλό». Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 86,92 πόντους παραγωγικότητα ανά αγώνα φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι 10ος, με 79 πόντους μέσο όρο. Τα ριμπάουντ δεν είναι το δυνατό σημείο της Χίμκι (32,92 μέσο όρο έναντι 35,77 του Ολυμπιακού). Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον Ταβάρες στη Μαδρίτη, θα έχει εντολή να μαζέψει όσα περισσότερα «σκουπίδια» μπορεί απέναντι στους ψηλούς της ρωσικής ομάδας, Γκιλ, Μπούκερ και Έβανς. 

Ηγέτης της Χίμκι, δεν είναι άλλος από τον Αλεξέι Σβεντ, έναν παίκτη που σημειώνει 19,8 πόντους μέσο όρο φέτος στη Euroleague. Αντίπαλος για πρώτη φορά επιστρέφει στο Φάληρο ο Γιάνις Τίμα, που φόρεσε πέρυσι την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Ο Λετονός κάνει πολύ καλή σεζόν στην Χίμκι, όπως φαίνεται και από τους 14,4 πόντους, τα 3,6 ριμπάουντ και τις 2,1 ασίστ που έχει μέσο όρο σε 8 αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ