Κοινωνία

18 Δεκεμβρίου 2019 15:26

Σοκ για το βρέφος που βρέθηκε πεταμένο σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εντοπίστηκε και συνελήφθη η μητέρα του βρέφους. Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που εντόπισε και έσωσε το νεογέννητο.

Σοκ για το βρέφος που βρέθηκε πεταμένο σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων (εικόνες)
-

Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της εγκατάλειψης ενός βρέφους, μόλις λίγων ημερών, σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας.

Το νεογέννητο, το οποίο ήταν μέσα σε χάρτινη σακούλα από παιδικά είδη, εντόπισε μια γυναίκα που άκουσε το κλάμα του και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη η φερόμενη ως μητέρα του νεογέννητου αγοριού. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες εντόπισαν την 25χρονη με καταγωγή -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- από τη Γεωργία και τη συνέλαβαν.

Το αγοράκι, βάρους 3 κιλών όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, είναι περίπου 5 με 10 ημερών, και έχει ίκτερο. Τα χαρακτηριστικά του είναι ανοιχτόχρωμα. Το νοσηλευτικό προσωπικό το τάισε και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική, ενώ η γενική του εικόνα είναι καλή.

βρέφος- κάδος - Καλαμάτα

Συγκλονιστική η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε το βρέφος

Ωστόσο, συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της γυναίκας που βρήκε το νεογέννητο αγοράκι μέσα στον υπόγειο κάδο. Η ίδια μιλώντας στο messiniaLive περιέγραψε πως εντόπισε το μωρό μέσα στη σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έκανε για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το μωρό.

Η γυναίκα άφησε ανοιχτό τον κάδο βάζοντας ένα ξύλο προκειμένου το καπάκι του να είναι ανοιχτό και το μωρό να έχει αέρα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να τη βοηθήσουν να  βγάλει το μωρό από τον κάδο. Όπως είπε, οι λίγοι περαστικοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ένα μωρό να είναι μέσα στο κάδο, και της έλεγαν πως μάλλον θα ήταν γατάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ