Αθλητικά

18 Δεκεμβρίου 2019 19:26 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2019 20:53

“Εφτάψυχος” ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο

Διάβασέ μου το...

Το “Τριφύλλι” κοντράρισε τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ αν και έπαιζε με 10 παίχτες…

“Εφτάψυχος” ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο
-

Παλικαρίσιο βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη μάχη για είσοδο στα πλέι-οφ της Super League, απέσπασε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»ς. Αν και οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν από το 67΄ (Φιγκεϊρέδο) και έμειναν με δέκα παίκτες στο 70΄, λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Μακέντα στο 84΄ και να διατηρηθούν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, δύο βαθμούς πίσω από τον σημερινό τους αντίπαλο.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από δύο οριακές φάσεις και ισάριθμα ακυρωθέντα γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Ο Μακέντα στο 28΄ για τον Παναθηναϊκό και ο Φιγκεϊρέδο στο 42΄ για τον ΟΦΗ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, αμφότεροι όμως υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ, μετά και από έλεγχο του VAR. Το «τριφύλλι» είχε άλλη μία μεγάλη φάση στο 19΄, με τον Σωτηρίου να νικάει σε τετ-α-τετ τον Μπουζούκη, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, κυρίως με τις ενέργειες του Φιγκεϊρέδο.

Στο β΄ μέρος και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι στο 60΄, σε εκτέλεση φάουλ του Δώνη, αλλά τους Κρήτες να είναι αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 67΄, με πλασέ του Φιγκεϊρέδο, μετά από γύρισμα του Τσιλιανίδη και ωραία προσποίηση του Στάικου. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σένκεφελντ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες τον Παναθηναϊκό, που όμως κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει στο 84΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης από τον Κουτρουμπή και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα. Παραλίγο μάλιστα οι «πράσινοι» να κάνουν την ολική ανατροπή στο 87΄, αλλά το σουτ του Κουρμπέλη δεν βρήκε στόχο.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο (81΄ Μάνος), Βαζ (90+1΄ Ντίνας), Κοροβέσης, Σόουζα (65΄ Στάικος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Δώνης, Μακέντα (87΄ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (81΄ Ζαχίντ), Περέα, Κουρμπέλης, Νούνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ