Οικονομία

19 Δεκεμβρίου 2019 13:34

Σταϊκούρας: Με αύξηση του κονδυλίου για το Κοινωνικό Μέρισμα θα διορθώσουμε αδικίες

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Οικονομικών για το Μέρισμα, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Σταϊκούρας: Με αύξηση του κονδυλίου για το Κοινωνικό Μέρισμα θα διορθώσουμε αδικίες
-

Για αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα, ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Δίνοντας διευκρινίσεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, την οποία ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, είπε πως θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά, σημειώνοντας πως το πώς ακριβώς θα γίνει θα αποφασιστεί το Μάιο, οπότε και θα έχουν οριστεί οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Όσο αφορά στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, την οποία επίσης εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, είπε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν επίσης το Μάιο όταν θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για το δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Όπως, επίσης, δήλωσε, το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει ήδη συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το υπουργείο Εργασίας θα ορίσει το πώς ακριβώς θα διατεθεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης ότι, όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020, θα κατευθυνθεί στην αύξηση δαπανών, καθώς και στη μείωση της φορολογίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ