Πολιτική

20 Δεκεμβρίου 2019 18:19

Κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για το Κουκάκι και το πτυχίο του Διαματάρη

Διάβασέ μου το...

Παρουσίασε αποδείξεις για το πτυχίο του ο παραιτηθείς ΥΦΥΠΕΞ. Τι ζήτησε το Μαξίμου από την Κουμουνδούρου. Μαίνεται η κόντρα και για την σύλληψη του Δημήτρη Ινδαρέ.

Κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για το Κουκάκι και το πτυχίο του Διαματάρη
-

Ο Aντώνης Διαματάρης παρουσίασε σήμερα το επίσημο έγγραφο από το πανεπιστήμιο Columbia, που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Όπως συμπληρώνουν, «Ήταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia, παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος, για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν. Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα».

Με «καρφιά» για την σύλληψη του Δ. Ινδαρέ η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε το ένταλμα πριν την αντισυνταγματική εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ, που ψάχνει εδώ και τέσσερις μέρες όλη η Ελλάδα, αλλά ανακάλυψε το πτυχίο του κ. Διαματάρη. Ποτέ δεν είναι αργά», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ως προς την ουσία της υπόθεσης», αναφέρουν ότι «ο κ. Διαματάρης εμφανιζόταν ψευδώς ως πτυχιούχος και παραβίασε το Σύνταγμα έχοντας επιχειρηματική δραστηριότητα αν και υπουργός», ενώ «σήμερα, ένα μήνα μετά, ανακάλυψε κάποια επιστολή που δήθεν πιστοποιεί τις σπουδές του, την οποία όμως δεν έβρισκε όταν του ζητούσαν όλοι να δώσει απαντήσεις και στοιχεία για το πλαστό βιογραφικό του».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «αφού η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ζητάει και τα ρέστα, ενδεχομένως και από τα φιλικά της ΜΜΕ που έκραξαν τη fake αριστεία, αν κανείς άλλος δεν ανταποκριθεί, μπορεί κάλλιστα να ζητήσει η ίδια μία συγγνώμη από τον κ. Διαματάρη αποκαθιστώντας τον ως υπουργό».

Κόντρας συνέχεια για την επιχείρηση στο Κουκάκι
Εν τω μεταξύ, σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας την απάντηση του Στέλιου Πέτσα στις πρωινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι, αναφέρει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντί να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Ινδαρέ, την οικογένειά του και την ελληνική κοινωνία, καταφεύγει στο ψέμα και τον διχασμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελικά παράγει περισσότερη πολιτική χυδαιότητα από όση μπορεί να καταναλώσει ακόμη και η ακροδεξιά πτέρυγά της».

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση αναφέρει «Πίσω από το προπέτασμα καπνού της δήθεν διαφωνίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις για ιδεοληπτικούς λόγους, κρύβεται ένα παραπέτασμα συμφωνίας των δύο κομμάτων για όλα. Για την ανεργία, τη φτώχεια, τα ελληνοτουρκικά, για όλα όσα δυστυχώς συμφωνούν αλλά δε μιλούν».

Εν τω μεταξύ, στην δημοσιότητα έρχονται διαρκώς εικόνες-ντοκουμέντο, όπως το ακόλουθο βίντεο από την Εφημερίδα των Συντακτών, από την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι και όσα ακολούθησαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη της οικογένειας Ινδαρέ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ