Πολιτισμός

22 Δεκεμβρίου 2019 14:17

Κέρκυρα: “Ζωντάνεψε” το παραμύθι των Χριστουγέννων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες βεγγαλικά άναψαν στον ουρανό του Ιονίου και υποδέχθηκαν τον Άγιο Βασίλη που έφτασε στο νησί από ψηλά για να πάει στο «σπίτι» του, στο χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τον περίμεναν τα... ξωτικά του.

Κέρκυρα: “Ζωντάνεψε” το παραμύθι των Χριστουγέννων (εικόνες)
-

Τη χρυσόσκονη της μαγείας των Χριστουγέννων άπλωσε χθες στην πόλη της Κέρκυρας το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» που «ζωντάνεψε» στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου, San Giacomo.

Δεκάδες βεγγαλικά άναψαν στον ουρανό του Ιονίου και υποδέχθηκαν τον Άγιο Βασίλη που έφτασε στο νησί από ψηλά για να φτάσει στο «σπίτι» του, στο χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τον περίμεναν τα... ξωτικά του.

Η πρεμιέρα του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στην Κέρκυρα ήταν φαντασμαγορική, ενώ δεν έλειπε ούτε η βασίλισσα του χιονιού που ήρθε να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και θέλησαν να «ταξιδέψουν» στον κόσμο της χαράς, να δοκιμάσουν νόστιμα γλυκάκια, να πιούν ζεστή σοκολάτα αλλά και ζεστό κρασί.

Κέρκυρα - Χριστούγεννα

«Η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι τα χαμόγελα των μικρών παιδιών. Αυτό αξίζει στα παιδιά μας και την Κέρκυρα. Του χρόνου όλη η πόλη θα γίνει ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό» ανέφερε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες της που βοήθησαν στην υλοποίηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο νησί.

Το "Παραμύθι των Χριστουγέννων" στην Κέρκυρα, θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, συναυλίες των Φιλαρμονικών, των Χορωδιών και άλλων μουσικών σχημάτων, εορταστικές θεατρικές παραστάσεις, παρουσίαση παιδικών παραμυθιών και παιχνιδιών, δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα με κατασκευές, face painting και φυσικά με την παρουσία του Άη Βασίλη που αποφάσισε φέτος να ξεκινήσει το πολύτιμο έργο του από την Κέρκυρα.

Κέρκυρα - Χριστούγεννα

Κέρκυρα - Χριστούγεννα

Κέρκυρα - Χριστούγεννα

Κέρκυρα - Χριστούγεννα

Κέρκυρα - Χριστούγεννα