Κοινωνία

22 Δεκεμβρίου 2019 14:57

Εντοπίστηκε αποθήκη με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες και κατάφερναν να διακινούν στο εξωτερικό τα λαθραία τσιγάρα.

Εντοπίστηκε αποθήκη με χιλιάδες λαθραία τσιγάρα (εικόνες)

Χειροπέδες σε έναν 47χρονο Έλληνα πέρασαν την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στον Κολωνό αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργούσε έρευνα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, για τον εντοπισμό διακινητών-εμπόρων ναρκωτικών σε αποθήκη στην περιοχή του Κολωνού η οποία τελικώς οδήγησε στην ανεύρεση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων καθώς και στον εντοπισμό του 47χρονου.

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε να έχει αποκρύψει στο εσωτερικό ξυλοκιβωτίων μεταφοράς υαλοπινάκων και κάτω από φύλλα τζαμιών, πλήθος πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τρείς συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες και δηλώνοντας ως προϊόντα εξαγωγής τους υαλοπίνακες, κατάφερναν να διακινούν στο εξωτερικό τα λαθραία τσιγάρα.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ - ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -36.870- πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού, μια γεννήτρια, εργαλεία κοπής, σιδηροκατασκευές και υαλοπίνακες.

Επισημαίνεται ότι σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση  με ποινή φυλάκισης -33- μηνών για απάτη και μη καταβολή εισφορών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας, συνεχίζεται.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ - ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ - ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ