Οικονομία

24 Δεκεμβρίου 2019 14:57

ΣΥΡΙΖΑ: οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι “μπούχτισαν” από τις απάτες του Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις Σταϊκούρα και Πέτσα για 13η σύνταξη και κατώτατο μισθό.

ΣΥΡΙΖΑ: οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι “μπούχτισαν” από τις απάτες του Μητσοτάκη
-

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι “μπούχτισαν” από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη»

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, «ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα» τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων... ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στις αλλαγές που έγιναν από τη ΝΔ στους διοικητές των νοσοκομείων, επισημαίνουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης μετά τον 82χρονο που έκανε διοικητή σαν αντάλλαγμα για τις 1000 ψήφους που του έφερε στα Τρίκαλα, υποχρεώθηκε παραμονή Χριστουγέννων να αλλάξει ακόμα 13 διοικητές νοσοκομείων πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του διορισμού τους. Η πολιτική των ατελείωτων ρουσφετιών σε συγγενείς, αποτυχημένους πολιτευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ καταλήγει σε ένα πρωτοφανές επιτελικό φιάσκο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ