Πολιτική

24 Δεκεμβρίου 2019 16:05

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παιδικές μελωδίες και αγκαλιές, ενώ μοίρασαν ευχές για ειρήνη και ευημερία.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας (βίντεο)
-

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, δίπλα στο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συλλόγους και φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι του έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και του ευχήθηκαν υγεία και ευτυχία, προσφέροντάς του δώρα με πολλούς συμβολισμούς και παραδοσιακά προϊόντα, συνδεδεμένα με τα έθιμα και την ιστορία του κάθε τόπου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία τον περίμενε έξω από το γραφείο του, και αμέσως μετά από τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς στη Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Παυλόπουλος μοίρασε αναμνηστικά με το εθνόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για να θυμούνται την επίσκεψή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Από τα πιο χαρακτηριστικά δώρα, που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν και ένα δεντράκι από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που όπως τόνισε ο Πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος, συμβολίζει την ελπίδα για να ριζώσει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα άκουσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Tην αρχή έκαναν τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “Άλμα”, ο οποίος προσφέρει σπουδαίο έργο και στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Σύλλογο Ασηγωνιωτών “Παύλος Γύπαρης” και την Ένωση Κρητών “Άγιος Ανδρέας Κρήτης”. Ένας μικρός βρακοφόρος Κρητικός, ο οποίος θέλησε να πει δύο μαντινάδες, θύμισε στον Πρωθυπουργό ότι τον είχε συναντήσει πέρυσι τέτοια μέρα: «Πέρυσι σου είπα μια μαντινάδα και βγήκες πρωθυπουργός, δηλαδή σου έφερα τύχη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μας φέρατε γούρι πέρυσι, να μας φέρετε και φέτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στα μέλη των συλλόγων που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να του πουν τα κάλαντα και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου “Η Δήμητρα” και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού, τους οποίους είχε συναντήσει το καλοκαίρι κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Μικρά παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο έκλεψαν την παράσταση στην Κουμουνδούρου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και η σύζυγός του, Μπέτυ, πνίγηκαν στις πιο όμορφες αγκαλιές των ενθουσιασμένων παιδιών και δεν έκρυψαν τη χαρά τους! Ακολούθησε “μάχη” για τα δώρα, με τα παιδιά να μην κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τις εκπλήξεις που τα περίμενε.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας τραγούδησε τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αραβικά. Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Παροικίας, Μουσταφά Αζούς, ο οποίος ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “χρόνια πολλά” και του προσέφερε μία παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Επίσης, ηπειρώτικα κάλαντα, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, τραγούδησε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας. Στο τέλος, τα μέλη της ομάδας δεν παρέλειψαν να χορέψουν ηπειρώτικα, φορώντας τις παραδοσιακές στολές της περιοχής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, στο γραφείο της στην Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Η κ. Γεννηματά μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα είπε τα κάλαντα – στα ελληνικά και στα αραβικά – στον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Χάρισαν μάλιστα στον κ. Κουτσούμπα μία παλαιστινιακή μαντίλα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στη συνεχή στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε θερμά και, εκ μέρους του ΚΚΕ, προσέφερε στους μικρούς χορωδούς παιδικά λευκώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ