Παράξενα

26 Δεκεμβρίου 2019 23:35

Ο Άγιος Βασίλης με το απορριμματοφόρο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Προσφέρει χαρά στα παιδιά μιας υποβαθμισμένης κοινότητας. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκε μια στολή πεταμένη στα σκουπίδια.

Ο Άγιος Βασίλης με το απορριμματοφόρο (βίντεο)
-

Του Τάκη Σφυρή

Ο Εδουάρδο Μουνίν, οδοκαθαριστής στο Ρίο Γκαγιέγος της Αργεντινής, ανακάλυψε μια άλλη ζωή, όταν ανάμεσα σε απορρίμματα βρήκε πεταμένη μια παλιά, φθαρμένη στολή Άη Βασίλη.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από εκείνον τον Δεκέμβρη που τη φόρεσε για πρώτη φορά. Έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας στην πόλη αυτή της Παταγονίας. Είναι ο Άη Βασίλης που μαζεύει τα σκουπίδια, αλλά κι εκείνος που... αυτοπροσώπως δέχεται τις επιστολές των μικρών παιδιών με τις παραγγελίες για τα πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Μοιάζει με “παραμυθένια περιπέτεια” η καθημερινότητα του σενιόρ Εδουάρδο. Τι να πουν και οι συνάδελφοί του οδοκαθαριστές, που πρέπει να συνεργαστούν οκτώ ώρες την ημέρα με ένα Άη Βασίλη, μέρα μπει, μέρα βγει;

Ο Εδουάρδο δεν δέχεται φιλοδωρήματα, δεν παίζει θέατρο. Το έχει μέσα του, λέει, να προσφέρει χαρά, να φτιάχνει φαντασίες από την καθημερινότητα ή να κάνει την καθημερινότητα φανταστική.

Ο Άγιος Βασίλης του Ρίο Γκαγιέγος δεν έχει στόχο να περάσει στην εφεδρεία, να συνταξιοδοτηθεί. Και έπειτα, τι θα κάνουν τόσα παιδιά που ανοίγει η καρδιά τους μόλις τον δουν στο δρόμο. Δεν παραιτείσαι από την ευτυχία, όταν την ζωή σου μαγεύουν παιδικά χαμόγελα.