Αθλητικά

27 Δεκεμβρίου 2019 23:56

Ολυμπιακός: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα

Διάβασέ μου το...

Τη δέκατη ήττα τους στη φετινή Euroleague γνώρισαν στη Βαρκελώνη οι “ερυθρόλευκοι”.

Ολυμπιακός: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα
-

Με εξαίρεση το εντυπωσιακό του δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν... άντεξε στη Βαρκελώνη, όπου υπέστη τη δέκατη ήττα του στη Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν 90-80 από την Μπαρτσελόνα, για την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Καταλανοί, που έμειναν... ακέφαλοι στο 25΄ (δύο τεχνικές ποινές και αποβολή του προπονητή, Σβέτισλαβ Πέσιτς), πανηγύρισαν την πέμπτη διαδοχική νίκη και 13η στο σύνολο, δίνοντας συνέχεια στη “συγκατοίκηση” με Ρεάλ και Αναντολού στην κορυφή της κατάταξης.

O Nίκολα Μίροτιτς έκανε “θραύση” σε πόντους και ριμπάουντ (21π., 15ρ.) αξιοποιώντας την απουσία του “πύργου” του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοβ, που έμεινε στην Αθήνα.

Ο Παπανικολάου (14π.) και ο Βεζένκοφ (14π.), δύο παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο παρελθόν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσαρεστήσουν την πρώην ομάδα τους.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ - EUROLEAGUE

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν πήρε αρκετό χρόνο από τον Κεστούτις Κεμζούρα, αγωνίστηκε μόνο 12:23΄΄ σημειώνοντας 2 πόντους και έτσι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που ήταν “παρών”, δεν έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κατάρριψης του ρεκόρ του, όπως περίμενε, μέσα στο “σπίτι” του. Ο Σπανούλης χρειάζεται 10 πόντους ακόμη για να περάσει τον “La Bomba” και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πετύχει στο ΣΕΦ, απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και κόντρα στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την Πέμπτη (21:00).

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 6, Ρίμπας, Χανγκά 14, Σμιτς, Οριόλα, Αμπρίνες 5, Χίγκινς 9, Ντιλέινι 11, Κούριτς 18, Μίροτιτς 21, Τόμιτς 6.

Ολυμπιακός (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4, Μπάλντγουιν 6, Πολ, Κόνιαρης 3, Σπανούλης 2, Τσέρι 6, Βεζένκοφ 14, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14, Ρούμπιτ 10, Ριντ 15.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ