Πολιτισμός

29 Δεκεμβρίου 2019 14:04

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου

Διάβασέ μου το...

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου θα αποχαιρετίσουν την Δευτέρα τον συνθέτη που σκόρπισε θλίψη με το θάνατό του.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου
-

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και Χρήστου Σταϊκούρα.

Η πολιτική κηδεία του συνθέτη θα γίνει αύριο Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, στις 14:30, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Η σορός του θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα από τις 10:30 πμ στην αίθουσα του κοιμητηρίου.

Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα όποια χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας, στον λογαριασμό: GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

Μηνύματα για την απώλεια του μεγάλου καλλιτέχνη έστειλαν η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, ενώ τα social media έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει από αναρτήσεις με τραγούδια, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και αναμνήσεις από τον μεγάλο συνθέτη. Μηνύματα έστειλε και πλήθος καλλιτεχνών που συνεργάστηκε μαζί του κατά τη μακροχρόνια και πλούσια καριέρα του, ενώ ξεχωριστά ήταν τα μηνύματα του Μίκη Θεοδωράκη, το βίντεο που έφτιαξε το ΚΚΕ – στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του οποίου ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές – και φυσικά το μήνυμα του αδελφού του, Ανδρέα.

 Ανδρέας Μικρούτσικος - ανάρτηση - facebook - Θάνος Μικρούτσικος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ