Υγεία - Περιβάλλον

01 Ιανουαρίου 2020 21:45

Αποκλειστικό: Γέννησε το δίδυμο αδελφάκι του παιδιού της μετά από… 11 χρόνια! (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι λέει στον ΑΝΤ1 η 43χρονη γυναίκα, η οποία είχε γονιμοποιήσει ωάρια το 2009, οπότε και έφερε στον κόσμο το πρώτο της αγόρι.

Αποκλειστικό: Γέννησε το δίδυμο αδελφάκι του παιδιού της μετά από…  11 χρόνια! (βίντεο)
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Η 43χρονη Εύη κρατάει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγγελούδι της. Ανυπομονεί να πει στο γιο της ότι έφερε στον κόσμο τον μικρό δίδυμο αδελφό του. Η γονιμοποίηση και των δύο εμβρύων είχε γίνει ταυτόχρονα με εξωσωματική πριν από σχεδόν 11 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα το δεύτερο. Το πρώτο το απέκτησα το 2009 και τώρα ήρθε το καινούργιο μέλος το 2020», λέει η ίδια.

Το 2009 η γυναίκα είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο της ωάριο. Η νομοθεσία προβλέπει τα κατεψυγμένα έμβρυα και ωάρια να καταστρέφονται με τη συμπλήρωση δέκα ετών. Έτσι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πήρε την απόφαση να μην χάσει την ευκαιρία να γίνει για δεύτερη φορά μητέρα.

Όπως λέει η Εύη, «ίμαι πολύ χαρούμενη που πρόλαβα μέσα στη δεκαετία να αποκτήσω το δεύτερο παιδί, γιατί δεν θα προλάβαινα λόγω νομοθεσίας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση λόγω οικονομικών και υγείας, αλλά έπρεπε να το αποφασίσουμε!».

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια διατήρησης κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων, ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρνουν στον κόσμο παιδιά.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος δηλώνει σχετικά ότι «είναι απαράδεκτο να πετιούνται χιλιάδες έμβρυα στον σκουπιδοντενεκέ,  μόνο και μόνο για την εφαρμογή ενός νόμου που κάποτε ενδεχομένως  να ήταν καλός, αλλά σήμερα δημιουργεί προβλήματα. Το όριο για τα έμβρυα στην κατάψυξη πρέπει να αλλάξει».

Η Πρωτοχρονιά του 2020 έφερε στην Εύη το πιο όμορφο δώρο, ένα υγιέστατο αγοράκι. Η ίδια ζητεί η Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε όλες οι γυναίκες που έχουν καταψύξει έμβρυα να προλάβουν να γευτούν τη χαρά της μητρότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ