Υγεία - Περιβάλλον

03 Ιανουαρίου 2020 10:22

Διχάζει η δικαστική απόφαση για ευθανασία μωρού (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η πλευρά της μητέρας και εκείνη του νοσοκομείου αντικρούονται για τη ζωή της 11 μηνών μικρής.

Διχάζει η δικαστική απόφαση για ευθανασία μωρού (βίντεο)
-

Ένας δικαστής στο Τέξας τάχθηκε υπέρ της απόφασης του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται άρρωστο κοριτσάκι 11 μηνών. Το μωρό βρίσκεται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, ενώ η μητέρα του είχε διαφωνήσει με την ιατρική απόφαση για την παύση της υποστήριξης, λόγω του ότι το παιδί θα συνέχιζε για πάντα να πονά και η κατάσταση της υγείας του δε θα παρουσίαζε ποτέ βελτίωση.

Σύμφωνα με οργάνωση υπέρ της ζωής και κατά της άμβλωσης, η μητέρα του παιδιού θα ασκήσει έφεση.

Το πλάνο των νοσοκομειακών γιατρών ήταν να βγει από τη μηχανική υποστήριξη το παιδί, στις 10 του περασμένου Νοέμβρη, αφού θα πέρναγε το διάστημα των δέκα ημερών, οπότε και η οικογένεια μπορεί να προβάλει τις ενστάσεις της, στην περίπτωση που διαφωνεί με τους γιατρούς που από την πλευρά του βλέπουν μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αν δεν υπάρξει άλλη ιατρική μονάδα που να μπορεί να θεραπεύσει το παιδί, η υποστήριξη σταματά μετά το διάστημα των δέκα ημερών.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε συντετριμμένη, ενώ το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του εξήγησε ότι, το 11 μηνών κοριτσάκι για να παραμείνει ζωντανό, χορηγείται συνεχώς παυσίπονα, καταπραϋντικά και παραλυτικά φάρμακα. Όπως είπαν, επίσης, το παιδί έχει υποστεί σήψη σε διάφορα σημεία του σώματός του, κάτι που δεν είναι σπάνιο σε ασθενείς που βρίσκονται επί μακρόν σε καταστολή και χημική παράλυση.

«Ακόμα και τα πιο ακραία μέτρα δεν μπορούν να ανακουφίσουν το παιδί», τονίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ούτε οι προσπάθειες για εύρεση άλλης κλινικής έχουν στεφθεί με επιτυχία.