Πολιτική

04 Ιανουαρίου 2020 10:50 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιανουαρίου 2020 13:21

ΥΠΕΘΑ: καρέ καρέ η επιχείρηση διανομής τροφίμων στην Κίναρο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στη δημοσιότητα έδωσε το ΥΠΕΘΑ το βίντεο με την επιχείρηση διανομής τροφίμων και αποκατάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίναρο.

ΥΠΕΘΑ: καρέ καρέ η επιχείρηση διανομής τροφίμων στην Κίναρο (βίντεο)
-

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο πλευρό της κυρά Ρηνιώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ένα 24ωρο μετά την κινητοποίηση για την μοναδική κάτοικο της Κινάρου, με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας το νησί προσέγγισε και δεύτερο ελικόπτερο, αυτή τη φορά του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις εικόνες που δίνει στην δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φαίνεται πώς το πλήρωμα του ελικοπτέρου προσεγγίζει το νησί και δίνει την βοήθεια στην 76χρονη. Η ίδια μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Γρηγοριάδη επισημαίνοντας ότι οι δυσκολίες δεν κάμπτουν το ηθικό της.

Το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι ότι η κυρά Ρηνιώ «Είναι η μάνας μας» ενώ για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία αφού φροντίζει το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων που έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα το 2016.

Η Κίναρος από το 2000 έχει μία μόνιμη κάτοικο και οι προμήθειες με τα απαραίτητα φτάνουν στο νησί με σκάφος από την Αμοργό κάθε εβδομάδα ενώ σε περιόδους κακοκαιρίας μπορεί να κάνει και 20 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ