Κοινωνία

04 Ιανουαρίου 2020 22:20 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιανουαρίου 2020 22:25

Επιχείρηση διάσωσης εκδρομέων στη χιονισμένη Άγναντη

Διάβασέ μου το...

Την εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, ανέλαβε η 7η ΕΜΑΚ.

Επιχείρηση διάσωσης εκδρομέων στη χιονισμένη Άγναντη

Επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ατόμων στην ορεινή και χιονισμένη Άγναντη του Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκεται σε εξέλιξη από αργά το απόγευμα του Σαββάτου .

Σύμφωνα με το Lamiareport, πρόκειται για εκδρομείς που ξεκίνησαν από τον Παρνασσό και θέλησαν να βγουν από το συντομότερο – μέσω GPS – δρόμο στη θάλασσα και συγκεκριμένα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο ηλεκτρονικός χάρτης όμως δεν αναλύει τις καιρικές και εδαφικές συνθήκες που ειδικά αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα άγριες ακόμη και στο φιλικό Καλλίδρομο με αποτέλεσμα η παρέα να κολλήσει και να αναγκαστεί να παρατήσει το όχημα για να προσεγγίσει πολιτισμό με τα πόδια.

Στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική μέσω του «112» που πήραν οι εγκλωβισμένοι, έχει σημάνει συναγερμός και σπεύδουν στο σημείο.

Την εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, έχει αναλάβει η 7η ΕΜΑΚ με επικεφαλής το  Διοικητή της Σίμο Αποστόλου, μαζί με τα Κλιμάκια Αταλάντης και Αγίου Κωνσταντίνου.

Στη διάθεση των σωστικών πληρωμάτων έχει τεθεί και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Παπασταμάτης αλλά και άλλοι κάτοικοι του χωριού που γνωρίζουν καλύτερα την περιοχή και μπορούν να υποδείξουν το μέρος που έχει βγάλει το στίγμα της κινητής τηλεφωνίας.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια

Τέλος καλό όλα καλά στην περιπέτεια των τεσσάρων  εκδρομέων που εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στο βουνό μεταξύ Ζελίου και Άγναντης.

Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τα άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, από την πλευρά του Ζελίου, από όπου είχαν περάσει νωρίτερα, ψάχνοντας το ορεινό μονοπάτι για να βγουν στον Άγιο Κωνσταντίνο μέσω Άγναντης!

Οι τέσσερις νεαροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 και θα επιστρέψουν στο Ζέλι, καθώς το συγκεκριμένο χιλιόμετρο προς την Άγναντη είναι αδύνατο να προσπελαστεί από όχημα.