Πολιτική

05 Ιανουαρίου 2020 09:57

Τσίπρας: επανεκλογή Παυλόπουλου τώρα και αμέσως Συμβούλιο Αρχηγών

Διάβασέ μου το...

Επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και υπογραμμίζει ότι το αίτημα για ασφάλεια δεν είναι το διαβατήριο για τον αυταρχισμό...

Τσίπρας: επανεκλογή Παυλόπουλου τώρα και αμέσως Συμβούλιο Αρχηγών
-

Την επίσπευση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας ζητά αμέσως μετά να οριστεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα για να συμφωνηθούν οι βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος προέρχεται από διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική μου, αλλά είναι ένας Πρόεδρος που ενώνει αντί να διχάζει και εργάζεται για την πολιτική συναίνεση» τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να το αναγνωρίσει και κυρίως να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσει τα “προεδρικά καλλιστεία”. Να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία».

Για τα εθνικά θέματα ο πρώην Πρωθυπουργός και την προσέγγιση με τις ΗΠΑ, σημειώνει, ότι εάν τα αμερικανικά συμφέροντα όπως εκφράζονται από τον πρόεδρο Τραμπ δεν συγκλίνουν πια με τα δικά μας και ειδικά στο πιο κρίσιμο ζήτημα που είναι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τις πιο σοβαρές τουρκικές απειλές των τελευταίων δύο δεκαετιών, τότε και εμείς πρέπει να επανεξετάσουμε την πολιτική μας.

Στα εσωτερικά ζητήματα επικρίνει την κυβέρνηση για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και υπογραμμίζει ότι το αίτημα για ασφάλεια δεν είναι το διαβατήριο για τον αυταρχισμό και την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. «Και σε κάθε περίπτωση δε θα χαρίσουμε την έννοια της ασφάλειας στη συντήρηση. Η ασφάλεια των πολιτών είναι μια έννοια προοδευτική, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία και δικαιοσύνη» λέει και συμπληρώνει: «Ταυτίζουν το νόμο με τον αστυνόμο».

Υπερασπίζεται, όπως είναι αναμενόμενο την Συμφωνία των Πρεσπών και αναφέρεται στην επιθετική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει ότι στα ελληνοτουρκικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πράξει το ίδιο, αλλά θα κινηθεί ως πατριωτική δύναμη ευθύνης.

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες

O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο Βήμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, και με την τελευταία του συνέντευξη, αποδεικνύει ότι παραμένει κολλημένος στο χθες. Αναφορικά με την πρότασή του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει τον κ. Τσίπρα. Ούτε η Ελλάδα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ