Αθλητικά

05 Ιανουαρίου 2020 19:32

Πανιώνιος – Λαμία: “απόδραση” με το διπλό… από την πλατεία

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους παρότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, για περισσότερο από 70 λεπτά!

Πανιώνιος – Λαμία: “απόδραση” με το διπλό… από την πλατεία
-

Η Λαμία πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη με 1-0 επί του Πανιωνίου, για την 17η αγωνιστική της Super League. Η νίκη της ομάδας του Άκη Μάντζιου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αν υπολογιστεί πως αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 22ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ντάνι Μπεχαράνο! Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 11' ο Καραμάνος.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 11ο λεπτό. Τότε ο Καραμάνος πλάσαρε από κοντά έπειτα από γύρισμα του Τιρόνε, ανοίγοντας το σκορ. Στο 22' η ομάδα της Λαμίας έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο γιατί χτύπησε τον Τσιλούλη. Στο 29' ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν Κιάκος έβγαλε τον Παπανικολάου μόνο με τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με μεγάλη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στην επανάληψη η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπήκε πιο αποφασιστικά και πίεσε την άμυνα της Λαμίας, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι «οχυρώθηκαν» στα μετόπισθεν άμυνα τους για να κρατήσουν μακριά τους κινδύνους και ο Πανιώνιος πίεζε για να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη πολυπρόσωπη άμυνα. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Νέας Σμύρνης έπαιξε με τέσσερις επιθετικούς, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αραμπούλι, Μασούρα, Δούμτσιο - Ρόμανιτς, Ντελ Πίνο, Ασίγκμπα, Σάλιακα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μάλερμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κιάκος (77' Γρίβας), Παπανικολάου, Μασούρας, Τσιλούλης (63' Δούμτσιος), Εμμανουηλίδης (46' Μιλόγεβιτς), Αραμπούλι.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Βασιλόγιαννης (33' Ασίγκμπα), Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Ντελ Πίνο (55' Σάλιακας), Ρόμανιτς (82' Βύντρα), Καραμάνος.