Αθλητικά

07 Ιανουαρίου 2020 14:31

“Κρεμάει τα παπούτσια του” ο Ντανιέλε ντε Ρόσι

Διάβασέ μου το...

Τέλος στην καριέρα του έβαλε ο παίκτης που έγραψε Ιστορία στην Αργεντινή.

“Κρεμάει τα παπούτσια του” ο Ντανιέλε ντε Ρόσι
-

Τελεία στη... μυθική καριέρα του έβαλε, με τη φανέλα της Μπόκα, ο Ντανιέλε ντε Ρόσι.

Ο παίκτης που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρόμα ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, λέγοντας: «Ήθελα απλά να γυρίσω σπίτι μου».

Στα 36 χρόνια του, ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Ιταλίας αποχαιρετά την ενεργό δράση έχοντας 117 συμμετοχές με την "Squarda Azzurra", 616 συμμετοχές με 63 γκολ ως παίκτης των "Giallorossi" και έχοντας ζήσει την εμπειρία του "La Bombonera" με τους "Xeinezes". Αναφορικά σε τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι κατέκτησε δύο Coppa Italia και ένα Supercoppa.

Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι είπε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του»: «Δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό ή κάποιο άλλο μεγάλο θέμα. Ένιωσα απλά την ανάγκη να είμαι ξανά με την οικογένειά μου. Μου λείπει η κόρη μου και της λείπω. Πήρα αυτήν την απόφαση και είναι οριστική. Όλοι προσπάθησαν να με πείσουν να μην το κάνω, όμως η απόφαση ελήφθη και δεν υπάρχει τίποτα παράξενο γύρω από Ευτό. Αφήνω εδώ ένα κομμάτι της καρδιάς μου, κανένας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να παίζεις στο "La Bombonera" και να βρίσκεσαι στα αποδυτήρια της Μπόκα. Είναι μια μοναδική εμπειρία. Με καλωσορίσατε σαν αδερφό εδώ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Θα συνεχίσω να βλέπω αγώνες της Μπόκα και σίγουρα θα βρεθώ ξανά στις κερκίδες. Εκτός από τον σύλλογο, ο οποίος θα έχει πάντα θέση στην καρδιά μου, αφήνω και το ποδόσφαιρο. Σίγουρα, όμως θα συνεχίσω να δουλεύω στον χώρο».