Αθλητικά

07 Ιανουαρίου 2020 16:20 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιανουαρίου 2020 23:08

ATP Cup: ήττα Τσιτσιπά από Κύργιο

Διάβασέ μου το...

Τη δεύτερη ήττα του στο ATP Cup γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα από τον Ελληνοαυστραλό τενίστα Νικ Κύργιο.

ATP Cup: ήττα Τσιτσιπά από Κύργιο
-

Την δεύτερη ήττα της από την Αυστραλία γνώρισε η ελληνική ομάδα στο ATP Cup. 

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Μιχάλης Περβολαράκης προσπάθησε, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 6-7(1) από τον Τζον Μίλμαν, ο οποίος αντικατέστησε τον Νικ Κύργιο που αντιμετώπισε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Κύργιος πήρε το πρώτο σετ με 7-6(7), ο Τσιτσιπάς «απάντησε» επικρατώντας στο δεύτερο με 7-6(3), ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 7-6(5), ύστερα από αγώνα διάρκειας περίπου 2 ωρών και 35 λεπτών, με αποτέλεσμα οι «οικοδεσπότες» να προηγούνται πλέον της ελληνικής ομάδας με 2-0.

Άξιο αναφοράς σε αυτό το παιχνίδι είναι και ένα... ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος, ύστερα από έναν χαμένο πόντο, έβγαλε το... άχτι του στη ρακέτα του, την οποία έσπασε σε κομμάτια, με ένα εξ αυτών να «βρίσκει» τον πατέρα του στο χέρι.

Βάσει προγράμματος, Αυστραλία και Ελλάδα θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» και στο διπλό, όπου ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Κρις Γκουτσιόνε και Τζον Πιρς. Η συνάντηση πάντως είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η Αυστραλία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «8», ενώ η ελληνική ομάδα έχει αποκλειστεί.

Την πρόκριση στους «8» παίρνουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους έξι ομίλους της διοργάνωσης, καθώς και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από όλα τα γκρουπ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ