Κοινωνία

07 Ιανουαρίου 2020 22:23

Γύρισε στην Ελλάδα ο τραυματίας ναυτικός από το Καμερούν

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζεται η αγωνία για τους συμπατριώτες μας και τους αλλοδαπούς που ειναι όμηροι των πειρατών.

Γύρισε στην Ελλάδα ο τραυματίας ναυτικός από το Καμερούν
-

Στην Ελλάδα έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» ο οποίος τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από πειρατές στο λιμάνι Limboh στο Καμερούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μιλώντας σε δημοσιογράφους ευχαρίστησε την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την οικογένεια του και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος εκ των οποίων πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό, καθώς και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών. Εκτός των πέντε Ελλήνων, στα χέρια των πειρατών βρίσκονται δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Oι συγγενείς των ναυτικών ζουν ώρες αγωνίας περιμένοντας να ακούσουν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πως είχαν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις ενώ στην υπόθεση αναφέρθηκε τη Δευτέρα εκ νέου ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «γίνονται όσα πρέπει ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στις πατρίδες τους και στις οικογένειές του όσοι ναυτικοί μας κρατούνται παράνομα».