Αθλητικά

07 Ιανουαρίου 2020 23:42

Κύπελλο Ελλάδας: Έκλεισε θέση στους “8” ο ΠΑΟΚ

Διάβασέ μου το...

Ο «Δικέφαλος του Βορρά»… καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο και… βλέπει ΑΕΚ.

Κύπελλο Ελλάδας: Έκλεισε θέση στους “8” ο ΠΑΟΚ
-

Τη θέση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος «σφράγισε» ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του κόντρα στον ΟΦΗ, μετά το επιβλητικό πέρασμά του με 3-0 από το «Θ. Βαρδινογιάννης» το βράδυ της Τρίτης.

Οι περσινοί νταμπλούχοι έδειξαν «αντίδραση» μετά την προ τριημέρου ήττα τους στο ντέρμπι από τον Άρη (4-2) που του «γκρέμισε» το αήττητο 51 αγώνων στο πρωτάθλημα, «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο (έχοντας πάρει «κεφάλι» στο σκορ με 2-0) και πλέον στρέφονται με μεγαλύτερη ηρεμία στο κυριακάτικο (12/1) ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Γιόζιπ Μίσιτς, ο οποίος αν και δεν σκόραρε, «σέρβιρε» και τα τρία γκολ προς τους συμπαίκτες του. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Λημνιό (4') και τον Άκπομ (12'). Ο ΟΦΗ «απάντησε» στις ευκαιρίες του αντιπάλου του στο 18', όταν ο Μάνος «διάβασε» το λάθος του Ροντρίγο και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Ίνγκασον πρόλαβε να βάλει την κόντρα αποσοβώντας το 1-0.

Στο 24' ο Μίσιτς είδε την «τρύπα» στην άμυνα του ΟΦΗ και με εξαιρετική, χαμηλή σέντρα βρήκε τον Λημνιό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σημειώσει το 0-1. Στο 32' ο Κροάτης μέσος -που χρησιμοποιήθηκε σαν επιτελικός χαφ από τον Αμπέλ Φερέιρα- βρήκε τον Μπίσεσβαρ σε θέση βολής κι ο Ολλανδός δεν... αστόχησε, σημειώνοντας με σουτ στην κίνηση το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν υψηλό τέμπο στο παιχνίδι τους κι έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Τσούμπα Άκπομ στο 63', μετά την τρίτη ασίστ του Μίσιτς, που βρήκε ιδανικά τον Άγγλο στράικερ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ.

Κύπελλο Ελλάδος - ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

Ο διαιτητής Σέζος (ΣΔΠ Κιλκίς) «κιτρίνισε» τον Ίνγκασον στο 40' και τον Μεγιάδο στο 71'.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Νέιρα (81' Νοικοκυράκης), Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60' Μεγιάδο), Μάνος (60' Φιγκεϊρέδο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγο, Βαρέλα, Ίνγκασον (72' Μιχάι), Γιαννούλης, Μαουρίσιο (67' Λάμπρου), Εσίτι, Λημνιός (72' Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Κύπελλο Ελλάδος - ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ